Ben je directeur of leerkracht van een kleuter- of lagere school?

Zorg je er mee voor dat kinderen met kanker volgend jaar opnieuw een megacool kamp beleven? Tussen 23 en 30 april ontvang je het  De Pet op tegen Kanker-promotiepakket in jouw school. Mogen we je vragen om de posters in alle klassen op te hangen, de promotiefoldertjes mee te geven met de kinderen en creatief aan de slag te gaan met de petten om zo kanker bij de kinderen bespreekbaar te maken?

  • Gelijktijdig met het promotiepakket ontvangen de kleuterscholen twee educatieve pakketten van Uitgeverij Zwijsen. Ze zijn bedoeld voor de tweede en derde kleuterklas, met een gratis verhaal en woordkaarten. Hier vind je het bijhorend lessenpakket dat voldoet aan de ontwikkelingsdoeleinden.

De 3 lessenpakketten voor het basisonderwijs sluiten op elkaar aan.
- Het lessenpakket voor de eerste graad legt vooral de nadruk op de aspecten van het ziek-zijn (langdurig ziek zijn, het ziekenhuis …), op wat kanker betekent en op twee soorten behandelingen.
- In het lessenpakket voor de tweede graad wordt dieper ingegaan op de verschillende soorten kanker en behandelingen (radiotherapie, chemotherapie ...).
- Het lessenpakket voor de derde graad legt de focus op gevoelens rond kanker en hoe ermee omgaan.
 

 
Op 24 mei wordt De Pet op tegen Kanker afgesloten met de grote apotheose en wordt Ketnet Petnet voor 1 dag. We roepen alle kinderen op om dan naar school te gaan met een petje en solidair de pet op te zetten tegen kanker! Zet je 24 mei alvast in je schoolagenda?